Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI
>

Reagovanje Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore

Datum objave: 21.04.2017 07:40 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore najodlučnije odbacuje neutemeljene optužbe o „antiruskoj histeriji” u Crnoj Gori, koje je iznio na konferenciji za medije portparol ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

– Nije zabilježen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživio neprijatnost u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog rasploženja prema ruskom narodu. U to mogu da se uvjere hiljade ruskih građana koji i na današnji dan borave u našoj zemlji.

– Riječ je dakle o pukoj manipulaciji i nastavku specijalnog medijskog rata koji se iz Moskve vodi protiv Crne Gore, sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore navodi da će sve odluke o budućnosti naše zemlje samostalno i suvereno donositi Vlada i Skupština Crne Gore, u skladu sa Ustavom, sviđalo se to Moskvi ili ne.

Umjesto lažnih optuzbi na račun crnogorske vlasti, pozivamo i ovoga puta Rusiju da sve nejasnoće i nerazumijevanja razriješimo u direktnim i otvorenim razgovorima, koje zvanična Moskva uporno izbjegava.