Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI
>

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio delegaciju američkog Kongresa

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio delegaciju američkog Kongresa
Datum objave: 19.04.2017 15:05 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas, 19. aprila, sa delegacijom američkog Kongresa, na čelu sa kongresmenom Devinom Nunesom, koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori. 

Kongresmen Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Crna Gora sprovela na svom evroatlantskom putu i iskazao punu podršku njenom predstojećem članstvu u NATO, što je, između ostalog, potvrđeno i nedavnim okončanjem postupka ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Sjedinjenim Državama. Ohrabrio je nastavak napora u pravcu daljeg jačanja institucija sistema, demokratizacije društva i ekonomskog razvoja. 

Ministar Darmanović je zahvalio na podršci koju su Sjedinjenje Države odnosno američki Kongres, u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u ostvarivanju njenih evroatlantskih aspiracija. Naglasio je da Crna Gora ostaje posvećena reformama i da će kao nova saveznica nastaviti da konstruktivno doprinosi zajedničkom sistemu vrijednosti i regionalnoj stabilnosti. 

U kontekstu predstojećeg punog članstva Crne Gore i savezništva u okviru NATO, razmijenjena su mišljenja o potencijalima za dalju nadgradnju strateškog partnerstva dvije države i modalitetima suočavanja sa bezbjednosnim i drugim izazovima na regionalnom i globalnom planu.

Ministarstvo vanjskih poslova