Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
ЕУ4МЕ спот
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ
>

Дармановић - Хлавсова: Сарадња двије државе добија на квалитету и динамици на свим нивоима и у бројним ресорима

Дармановић - Хлавсова: Сарадња двије државе добија на квалитету и динамици на свим нивоима и у бројним ресорима
Датум објаве: 03.02.2017 08:51 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова, проф. др Срђан Дармановић, примио је данас Ивану Хлавсову, амбасадора Чешке Републике у Црној Гори, са сједиштем у Београду.

Амбасадор Хлавсова је пренијела извињење због отказивања посјете министра вањских послова Чешке Републике Лубомира Заоралека усљед објективних околности и исказала увјерење да ће планирана посјета бити реализована у што скоријем периоду. Оцијенила је да сарадња двије државе добија на квалитету и динамици на свим нивоима и у бројним ресорима. Она је поручила да подршка Чешке у процесу европских и евроатлантских интеграција Црне Горе неће изостати ни у наредним фазама ових процеса.

Министар Дармановић је пожелио добродошлицу амбасадору Хлавсовој, изразивши наду да ће одличне везе Црне Горе и Чешке бити додатно ојачане у наредном периоду. Захвалио је на посвећености Чешке, кроз политичку и експертску помоћ, нашим интеграционим процесима.

Саговорници су констатовали да би добре билатералне односе у наредном периоду требало оснажити интензивнијом економском сарадњом.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА