Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio Harija Ričarda Džejmsa Kandoua, ambasadora Indonezije u Crnoj Gori

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio Harija Ričarda Džejmsa Kandoua, ambasadora Indonezije u Crnoj Gori
Datum objave: 30.01.2017 15:11 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas Harija Ričarda Džejmsa Kandoua, ambasadora Indonezije u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu.

Ministar Darmanović je izrazio zadovoljstvo susretom i istakao značaj intenziviranja političkog dijaloga na svim nivoima, te snaženja bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije gdje postoje brojni potencijali.

Ambasador Kandou je zahvalio na prijemu i istakao da Indonezija želi da unapređuje bilateralnu saradnju sa Crnom Gorom, prvenstveno na polju turizma, ekonomije i kulture, koje izdvaja kao prioritetne oblasti saradnje.

Sagovornici su se saglasili da je u svrhu dinamiziranja saradnje u oblastima od obostranog značaja, neophodno raditi na pripremi odgovarajuće ugovorne baze.

Takođe, zajednički je konstatovano da će Sporazum o viznom režimu i Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Republike Indonezije, koji su u finalnoj fazi usaglašavanja i čije potpisivanje se očekuje u narednom periodu, doprinijeti jačanju sveukupnih odnosa dvije države.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA