Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Bratislava: Otvoren konzulat Crne Gore u Slovačkoj

Bratislava: Otvoren konzulat Crne Gore u Slovačkoj
Datum objave: 25.01.2017 20:30 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Slovačke Miroslav Lajčak danas su otvorili Konzulat Crne Gore u Bratislavi na čelu sa počasnim konzulom.

Ministar Darmanović je izrazio zadovoljstvo prilikom da otvori prvo predstavništvo Crne Gore u Slovačkoj, što će kako je ocijenio dati značajan impuls snaženju privrednih veza dvije države.

Podsjetio je da je Slovačka godinama bila partner i saveznik Crne Gore u procesu obnove naše nezavisnosti i pobornik demokratske tranzicije i uspješne integracije Crne Gore u NATO i EU.

Ministar Lajčak je istakao da će otvaranje crnogorskog konzulata podstaknuti nove oblike saradnje u mnogim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u dijelu ekonomije, te dodatno ojačati strateško partnerstvo Crne Gore i Republike Slovačke.

Počasnom konzulu Crne Gore Rudolfu Autneru ministar Darmanović je poželio uspješan rad i naglasio još jednom spremnost Ministarstva vanjskih poslova da u potpunosti doprinese stvaranju prepoznatljivog imidža Crne Gore u Slovačkoj.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA