Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
ЕУ4МЕ спот
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ
>

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио замјеницу генералног директора Међународне организације за миграције Лауру Томпсон

Министар вањских послова Срђан Дармановић примио замјеницу генералног директора Међународне организације за миграције Лауру Томпсон
Датум објаве: 20.12.2016 17:01 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић примио је данас замјеницу генералног директора Међународне организације за миграције (ИОМ) Лауру Томпсон.


Министар Драмановић је истакао да миграције представљају феномен чији утицај и посљедице превазилазе националне оквире, па је самим тим и опредјељење Црне Горе да у овом сегменту буде кооперативни дио европске политике. Оцијенио је да одговоран приступ у суочавању са миграционим изазовима захтијева заједничке активности свих држава и ИОМ, ради ефикасног одговора на комплексан задатак очувања безбједности граница.

Томпсон је похалила одговоран приступ који је Црна Гора у претходним деценијама имала у односу на прихват миграната. Пренијела је спремност за даље продубљивање сарадње Црне Горе и ИОМ, посебно у области интегрисаног управљања миграцијама и граничне контроле са циљем спречавања илегалних миграција (кријумчарења и трговине људи).

Саговорници су подвукли значај наставка интензивне комуникације и потребу поспјешивања регионалне сарадње у овој области.

МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА