Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio amabasadora Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio amabasadora Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa
Datum objave: 15.12.2016 09:46 | Autor: mvp

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović primio je danas amabasadora Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa.


Ambasador Galip je čestitao ministru stupanje na dužnost i iskazao uvjerenje da će se između dvije države nastaviti uspješna saradnja u svim oblastima. Istakao je da je Crna Gora predvodnik u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, te da svojim multietničkim skladom može da služi kao primjer zemljama regiona.

Ministar Darmanović je istakao da će Vlada biti posvećena realizaciji vanjskopolitičkih ciljeva – učlanjenju u NATO i EU, kao i daljem sprovođenju reformi i dinamiziranju ekonomskog rasta. Zahvalio je turskoj strani na dosadašnjoj kontinuiranoj podršci procesu evroatlantskih integracija Crne Gore, koja je potvrđena ranom ratifikacijom Protokola o pristupanju NATO u turskom parlamentu. 
 
Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti produbljivanju ekonomske saradnje i saradnje u oblasti turizma. Iskazano je uvjerenje da intenzivan politički dijalog, međusobno razumijevanje i ostvarena saradnja predstavljaju dobar osnov za dalji dinamičan razvoj međudržavnih odnosa i realizaciju novih zajedničkih projekata u predstojećem periodu.