Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
ЕУ4МЕ спот
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ
>

Дармановић-Алхантули: Црна Гора примјер за регион

Дармановић-Алхантули: Црна Гора примјер за регион
Датум објаве: 12.12.2016 14:37 | Аутор: МВПЕИ

Испис Штампај страницу


МВПЕИМинистар вањских послова Црне Горе проф.др Срђан Дармановић примио је данас амбасадора Палестине у Црној Гори Рабија Алхантулија.

Амбасадор Палестине честитао је министру Дармановићу ступање на дужност и пожелио успјешан мандат. Истакао је да су односи Црне Горе и Палестине веома добри и у том смислу одао признање Црној Гори на принципијелној позицији у мировном процесу између Палестине и Израела.

Амбасадор Алхантули је оцијенио веома значајаним напредак који је Црна Гора до сада остварила у свеобухватним реформама, као и чврсту посвећеност и политичку вољу коју показује у процесу европских и евроатланских интеграција, те у том контексту истакао да је Црна Гора примјер за регион.

Министар Дармановић је изразио задовољство сусретом и традиционално добрим односима Црне Горе и Палестине, те исказао интерес црногорске стране за даље јачање пријатељства, развој билатералних односа и обострано корисне сарадње.

Саговорници су се сагласили да постоји потенцијал за снажење сарадње двије земље, посебно у области културе, туризма и економије.