Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
ЕУ4МЕ спот
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ
>

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио амбасадора СР Њемачке у Црној Гори Ханса Гинтера Матерна

Министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић примио амбасадора СР Њемачке у Црној Гори Ханса Гинтера Матерна
Датум објаве: 05.12.2016 17:29 | Аутор: МВПЕИ

Испис Штампај страницуМинистар вањских послова Црне Горе проф.др Срђан Дармановић примио је данас амбасадора СР Њемачке у Црној Гори Ханса Гинтера Матерна.


Министар Дармановић је пожелио амбасадору успјешну мисију и изразио спремност за наставак одличне сарадње Црне Горе и СР Њемачке. Поновио је захвалност Њемачкој за континуирану подршку интеграционом путу Црне Горе у НАТО и ЕУ и на финализацији ратификације Приступног протокола Црне Горе у НАТО. Поздравио је наставак политике врло ангажованог односа Њемачке на плану подршке свим државама региома и изразио очекивање да ће кроз Берлински процес и у периоду који је пред нама истим интезитетом бити заговорник европске перспективе земаља Западног Балкана.

Било је ријечи и о сарадњи у оквиру ОЕБС, имајући у виду да Њемачка ове године пресједава овом организацијом. Тим поводом, министар Дармановић је најавио своје учешће на министарском састанку ОЕБС који се одржава у Хамбургу 8-9.децембар 2016.године.
Саговорници су исказали задовољство оствареном сарадњом у бројним областима од обостраног интереса с акцентом на области правде, одбране и унутрашњих послова. 

Током састанка било је ријечи о актуелним политичким приликама у Европи и другим темама од међународног значаја.