Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI
>

Tirana: Ambasador Dušan Mrdović susreo se sa predsjednikom Vlade Republike Albanije

Tirana: Ambasador Dušan Mrdović susreo se sa predsjednikom Vlade Republike Albanije
Datum objave: 27.10.2016 18:34 | Autor: mvpei

Ispis Štampaj stranicuAmbasador Dušan Mrdović susreo se danas sa predsjednikom Vlade Republike Albanije Edi Ramom.

Premijer Rama čestitao je ambasadoru Mrdoviću nedavno imenovanje na dužnost i poželio uspješan rad, iskazavši uvjerenje da će se dobrosusjedski i prijateljski odnosi izmedju Crne Gore i Albanije nastaviti razvijati u obostranom interesu.

Ambasador Mrdović je, zahvalivši na prijemu, izrazio zadovoljstvo sadržajem bilateralnih odnosa dvije države koji su, kako je kazao, u stalnom usponu. Mrdović je u ime Vlade Crne Gore zahvalio premijeru Rami na brzoj ratifikaciji Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, čime je dodatno potvrđena posvećenost zajedničkim euroatlantskim vrijednostima i prenio spremnost za jačanje saradnje i u oblasti EU integracija.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o modalitetima unaprijeđenja ekonomske saradnje, kroz bolje povezivanje privrednih komora i intenziviranje kontakata privrednih subjekata dvije države. Zajednički je konstatovano da je infrastrukturno povezivanje Zapadnog Balkana i Regiona u cjelini osnov ekonomskog napretka i razvoja svake države i regiona u cjelini.