Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Održane četvrte konzularne konsultacije između Crne Gore i Republike Turske

Održane četvrte konzularne konsultacije između Crne Gore i Republike Turske
Datum objave: 19.10.2016 16:17 | Autor: MVPEI

Ispis Štampaj stranicu


MVPEIČetvrte konzularne konsultacije između Crne Gore i Republike Turske, koje su predvodili generalni direktor za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija ambasador Željko Stamatović i generalni direktor za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Turske ambasador Mehmet Samsar održane su juče u Podgorici.

Dvije strane su ukazale na značaj stupanja na snagu potpisanih i usaglašenih ugovora i sporazuma i ocijenili da njihova primjena doprinosi unapređenju ukupne saradnje dvije države. Na toj liniji, sagovornici su izrazili spremnost za ubrzanje procedura s ciljem usvajanja niza bilateralnih sporazuma i ocijenili da je dosadašnja primjena bezviznog režima opravdala očekivanja.

Delegacije su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u međunarodnoj pravnoj pomoći i kazali da se u narednom periodu treba fokusirati na jačanje bilateralne saradnje i privredne promocije posredstvom počasnih konzula.

Sagovornici su ocijenili da je dijaspora most saradnje i jačanja odnosa dviju država, te da je u narednom periodu neophodno raditi na konkretnim projektima koji će imati za cilj izučavanje i jačanje kulturnih i istorijskih veza.

Dogovoreno je da se naredne konsultacije održe sljedeće godine u Republici Turskoj.