Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Strazbur: Potpisan Dodatni protokol uz Konvenciju Savjeta Evrope o prevenciji terorizma

Strazbur: Potpisan Dodatni protokol uz Konvenciju Savjeta Evrope o prevenciji terorizma
Datum objave: 04.10.2016 15:42 | Autor: MVPEI

Ispis Štampaj stranicu


Stalna predstavnica Crne Gore u Savjetu Evrope, ambasadorka Božidarka Krunić, potpisala je danas u Strazburu u ime Crne Gore Dodatni protokol uz Konvenciju Savjeta Evrope o prevenciji terorizma, iskazujući time punu posvećenost države što snažnijoj borbi protiv terorizma na nacionalnom i međunarodnom planu.

Nakon ceremonije potpisivanja, ambasadorka Krunić je imala sastanak sa zamjenicom generalnog sekretara Savjeta Evrope Gabrijelom Bataini – Dragoni. Tom prilikom, ambasadorka Krunić je upoznala sagovornicu sa postojećim strateškim i zakonodavnim okvirom u Crnoj Gori u ovoj oblasti i pozdravila pravovremenost inicijative Savjeta Evrope da izradi i otvori za potpisivanje ovaj Protokol, imajući u vidu dešavanja na globalnom nivou i prijetnje koje dolaze kako od organizovanih terorističkih grupa, tako i od novog fenomena - terorista koji djeluju sami.

Bataini-Dragoni je izrazila očekivanje da će sve države članice, uključujući i Crnu Goru, u cilju njegove pune implementacije, pristupiti ratifikaciji navedenog Protokola u što skorijem roku.