Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Šef Misije Crne Gore pri EU Bojan Šarkić predao akreditivna pisma Predsjedniku ES Donaldu Tusku

Šef Misije Crne Gore pri EU Bojan Šarkić predao akreditivna pisma Predsjedniku ES Donaldu Tusku
Datum objave: 27.09.2016 18:50 | Autor: mvpei

Ispis Štampaj stranicu




Šef Misije Crne Gore pri EU, ambasador Bojan Šarkić, predao je danas akreditivna pisma predsjedniku Evropskog savjeta, Donaldu Tusku.

U razgovoru koji je uslijedio razmijenjena su mišljenja o evropskoj perspektivi Crne Gore i njenom napretku u integracijama.

Ambasador Šarkić je izrazio posebnu zahvalnost Predsjedniku Tusku za njegovu ličnu podršku demokratskim stremljenjima Crne Gore, iskazanu i snažnim prijateljskim porukama na svečanoj proslavi desetogodišnjice crnogorske nezavisnosti u Podgorici. S tim u vezi, ukazao je na naporan put koji je Crna Gora prešla, kako u susret nezavisnosti, tako i u periodu nakon obnove, i izrazio očekivanje nastavka podrške evropskih partnera u ostvarivanju naših strateških ciljeva.

Uz razumijevanje aktuelnog trenutka i brojnih izazova sa kojima se već neko vrijeme suočava Evropska unija, ambasador Šarkić je podvukao posvećenost svih crnogorskih institucija da marljivo ispunjavaju obaveze iz evropske agende.

Predsjednik Tusk je ocijenio da se radi o značajnom vremenskom trenutku za Crnu Goru na oba integraciona kolosijeka. Uvažavajući napredak koji je Crna Gora ostvarila u dosadašnjem periodu, izrazio je očekivanje da je veliko finale evropskog puta blizu. U tom kontekstu, podvukao je da je Crna Gora najbolje pripremljena zemlja među kandidatima u integracionom procesu koji je veoma zahtijevan.

Predsjednik Evropskog savjeta je dodao da Crna Gora može da računa na njegovu ličnu podršku, te da je klub njenih prijatelja u Briselu veoma širok.