Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI
>

Posjeta argentinskoj Provinciji Ognjena Zemlja, Antarktik i južnopacifička ostrva i crnogorskim iseljenicima u toj provinciji

Posjeta argentinskoj Provinciji Ognjena Zemlja, Antarktik i južnopacifička ostrva i crnogorskim iseljenicima u toj provinciji
Datum objave: 19.09.2016 13:36 | Autor: MVPEI

Ispis Štampaj stranicu


MVPEIAmbasador Gordan Stojović boravio je u zvaničnoj posjeti provinciji Ognjena Zemlja, na poziv guvernerke provincije Antarktik i južnoatlantičkih ostrva, dr.Rosane Andree Bertonee i crnogorske zajednice koja živi na Ognjenoj Zemlji. U glavnom gradu provincije Usuaji, pored guvernerke, susreo se i sa viceguvernerom Huanom Karlosom Arkanom, federalnim senatorom Republike Argenrine Huliom Catalanom Magnijem i Olafom Jovanovićem, provincijskim sekretarom za strateško planiranje koji je istaknuti član crnogoske zajednice.

U gradu Rio Grande koji je jedan od glavnih industrijskih centara u Republici Argentini održan je prvi osnivački satanak crnogorske zajednice u argentinskoj provinciji Ognjena Zemlja. Patricia Karkamo Perović odabrana je za koordinatora formiranja zajednice koja će se nakon registracije pridružiti djelovanju Saveza crnogorskih zajednica Latinske Amerike. U argentinskoj provinciji Ognjena Zemlja, Antarktik i južnoatlantička ostrva žive brojne porodice porijeklom iz Crne Gore kao što su Tatar, Vukotić, Jovanović, Perović, Popović i druge.

Veliki broj porodica porijeklom iz Crne Gore živi u teritoriji Ognjene Zemlje koja pripada Republici Čileu tj. čileanskoj regiji Magelanes u Čileanski Antarktik, posebno u gradu Punta Arenas.