Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI
>

Ministar Kaluđerović razgovarao sa predsjednikom GS UN Vukom Jeremićem i ministrom vanjskih poslova, međunarodne saradnje i frankofonije Gabona Emanuelom Isoze-Ngodetom

Ministar Kaluđerović razgovarao sa predsjednikom GS UN Vukom Jeremićem i  ministrom vanjskih poslova, međunarodne saradnje i frankofonije Gabona Emanuelom Isoze-Ngodetom
Datum objave: 13.11.2012 10:41 | Autor: MVPEI

Ispis Štampaj stranicu


BiroMinistar vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Nebojša Kaluđerović imao je danas, 12. novembra 2012. godine, odvojeni susret sa predsjednikom 67. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vukom Jeremićem.


U razgovoru sa predsjedavajućim GS UN Vukom Jeremićem razmijenjena su mišljenja o prioritetima 67. zasijedanja Generalne skupštine s posebnim osvrtom na ekonomsku situaciju u svijetu i najavljeni sastanak GS UN koji će imati za cilj uspostavljanje konsultativnog okvira za efikasnu saradnju između Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i međunarodnih finansijskih i trgovinskih institucija, kao i uticajnih grupa zemalja, posebno G-20. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o pitanjima od značaja za zemlje Zapadnog Balkana.


Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Nebojša Kaluđerović sastao se danas i sa ministrom vanjskih poslova, međunarodne saradnje i frankofonije Gabona Emanuelom Isoze-Ngodetom. Tom prilikom, ministri vanjskih poslova dvije zemlje potpisali su protokol o uspostavljanju diplomatskih odnosa između Crne Gore i Gabona. Razmijenjena su i mišljenja o mogućnostima unapređenja bilateralne i multilateralne saradnje između dvije zemlje, posebno nakon njihovog izbora za članstvo u Savjetu za ljudska prava. Ministar Kaluđerović je pozvao ministra Isoze-Ngodeta da posjeti Crnu Goru prvom pogodnom prilikom, što je prihvaćeno sa zadovoljstvom.