Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
21.09.2016

Njujork: Govor predsjednika Vlade Mila Đukanovića na generalnoj debati 71. zasijedanja Generalne sku

Njujork: Govor predsjednika Vlade Mila Đukanovića na generalnoj debati 71. zasijedanja Generalne sku

Predsjednik Vlade Milo Đukanović: „Upravo zbog bliske povezanosti i uzajamne zavisnosti aktivnosti i izazova iz tri stuba UN, uspješna implementacija ciljeva održivog razvoja predstavlja prioritet. Sprovođenje seta od 17 ciljeva iz riječi u djelo biće ključ za postizanje mira i bezbjednosti, pospješivanje održivog razvoja i poštovanje ljudskih prava. Suštinski korak u ovom pravcu predstavlja permanentna evaluacija ostvarenih rezultata, naročito na nacionalnom nivou, kako bi se ubrzao kompleksni, ambiciozni i dugoročni proces ostvarivanja ciljeva. Istovremeno, u implementaciji Razvojne agende posebna pažnja se mora posvetiti najranjivijim zemljama, koje se suočavaju sa teškim ekonomskim, socijalnim i ekološkim problemima, te im je stoga adekvatna pomoć i podrška od strane UN esencijalna..."
Evropske integracijeNATO

Misije

10 godina nezavisnosti 

MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI

Aktuelnosti

02.12.2016.

Astan: Ambasador Crne Gore Igor Jovović uručio akreditivna pisma državnom sekretaru Republike Kazahstan

Ambasador Crne Gore Igor Jovović uručio je akreditivna pisma državnom sekretaru Republike Kazahstan Guljšari Nauševnoj Abdikalikovoj, čime je stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na nerezidentnoj osnovi u toj državi.

više...
30.11.2016.

Varšava: Održan sastanak ministara vanjskih poslova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope u formatu V4 plus Zapadni Balkan plus zemlje prijatelji

Varšava: Održan sastanak ministara vanjskih poslova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope u formatu V4 plus Zapadni Balkan plus zemlje prijatelji

U Varšavi je, u okviru poljskog predsjedavanja Višegradskom grupom, održan sastanak ministara vanjskih poslova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope u formatu V4 plus Zapadni Balkan plus zemlje prijatelji (Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Slovenija i Italija), kojem je prisustvovala i visoki predstavnik EU za zajedničku spoljnu i bezbjednosnu politiku Frederika Mogerini. Na sastanku je u ime Crne Gore učestvovala ambasador Crne Gore u Poljskoj Ljiljana Tošković.

više...
25.11.2016.

Zagreb: Republika Hrvatska ratifikovala Protokol o pristupanju naše zemlje NATO-u

Hrvatski Sabor usvojio je danas Odluku o ratifikaciji Pristupnog Protokola Crne Gore NATO-u. Republika Hrvatska je time postala četrnaesta zemlja članica Alijanse koja je ratifikovala Protokol o pristupanju naše zemlje NATO-u.

više...
25.11.2016.

Završena ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

Završena ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

U Podgorici je danas održan završni sastanak ekspertske misije EK o kapacitetima Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Ekspertska misija koju su predvodili slovenački eksperti boravila je u Crnoj Gori od 21. do 25. novembra u cilju procjene napretka u funkcionisanju ove institucije u posljednih godinu dana, u skladu s preporukama datim prilikom održavanja prošlogodišnje misije koja se odnosila na ovu oblast.

više...
24.11.2016.

U okviru Prvog poziva IPA Prekograničnog programa BiH - Crna Gora (2014-2020) produžen rok za dostavljanje projektnih predloga

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini, kao Ugovorno tijelo Programa, donijela je odluku da rok za dostavljanje projektnih sažetaka (Concept note) u okviru Prvog poziva IPA Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina - Crna Gora (2014-2020) produži do 9. decembra 2016. (do 16.00h).

više...