Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
14.09.2015

Lukšić-Rejhel: Podrška Njemačke integraciji Crne Gore u NATO

Lukšić-Rejhel: Podrška Njemačke integraciji Crne Gore u NATO

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas sa izaslanikom u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku i države članice Evropskog udruženja za slobodnu trgovinu (EFTA) Ernstom Rejhelom.
Evropske integracijeNATO

Misije

MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Brošure o 33 pregovaračka poglavlja
Brošura Radne grupe za 26. poglavlje Obrazovanje i kultura
Na granici sa EU
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI

Otvorene ideje

Aktuelnosti

08.01.2016.

Crna Gora snažno osuđuje nuklearni test Demokratske Narodne Republike Koreje

Crna Gora snažno osuđuje nuklearni test Demokratske Narodne Republike Koreje sproveden 6. januara ove godine koji predstavlja ozbiljno kršenje rezolucija Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija i međunarodnog režima razoružanja i neproliferacije, kao i prijetnju po regionalni i međunarodni mir i bezbjednost.

više...
16.12.2015.

Lista kandidata nevladinih organizacija koji su predloženi za člana novog sastava Zajedničkog konsultativnog odbora

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list Crne Gore”, broj 7/12), Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija objavljuje:

više...
14.11.2015.

MVPEI najoštrije osuđuje teroristički napad u Parizu

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija najoštrije osuđuje teroristički napad u glavnom gradu Francuske. Povodom ovog tragičnog događaja, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić uputio je pismo saučešća francuskom kolegi Laurentu Fabiusu. “Sa posebnim emocijama i izrazitim žaljenjem sam primio vijest o napadima u Parizu. U ovim tragičnim okolnostima, molim Vas, da u ime Crne Gore, kao i u svoje lično ime, prenesete iskrene izraze saučešća porodicama žrtava i francuskom narodu”, navodi se u pismu...

više...
28.10.2015.

Hag: Holandija snažno podržava pristupanje Crne Gore EU

Hag: Holandija snažno podržava pristupanje Crne Gore EU

Vlada Holandije snažno podržava pristupanje Crne Gore EU i, u pravcu ostvarenja tog cilja će nastaviti da pruža svu potrebnu političku, ekspertsku i tehničku podršku u oblasti evropske integracije, istaknuto je tokom posjete državnog sekretara za evropske integracije i glavnog pregovarača ambasadora Aleksandra Andrije Pejovića Hagu.

više...
28.10.2015.

Polaganje zakletve šeste generacije kadeta Crne Gore

Polaganje zakletve šeste generacije kadeta Crne Gore

U Ambasadi Crne Gore u Skoplju održano je svečano polaganje zakletve šeste generacije kadeta Vojske Crne Gore, koji se školuju na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski” u Skoplju.

više...