Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
14.09.2015

Lukšić-Rejhel: Podrška Njemačke integraciji Crne Gore u NATO

Lukšić-Rejhel: Podrška Njemačke integraciji Crne Gore u NATO

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas sa izaslanikom u Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku i države članice Evropskog udruženja za slobodnu trgovinu (EFTA) Ernstom Rejhelom.11.09.2015.

Nagradni konkurs za mlade fotografe “VRIJEDNOSTI EVROPE – POGLEDI IZ CRNE GORE”

Nagradni konkurs za mlade fotografe  “VRIJEDNOSTI EVROPE – POGLEDI IZ CRNE GORE”

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvo kulture Crne Gore, u cilju organizovanja izložbe fotografija u Briselu u saradnji sa Generalnim sekretarijatom Savjeta Evropske unije, raspisuju nagradni konkurs za najbolju fotografiju na temu „Vrijednosti Evrope – pogledi iz Crne Gore”.Evropske integracijeNATO

Misije

MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Brošure o 33 pregovaračka poglavlja
Brošura Radne grupe za 26. poglavlje Obrazovanje i kultura
Na granici sa EU
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI

Otvorene ideje

Aktuelnosti

02.10.2015.

U okviru MARRI Crnogorskog predsjedavanja organizovana druga regionalna radionica o unapređenju saradnje u oblasti upravljanja migracijama

Komparativna analiza pravne regulative MARRI učesnica, na osnovu čega je pripremljen nacrt dokumenta koji ċe stvoriti preduslove za harmonizaciju procedura za utvrdjivanje indentiteta ilegalnih migranata, rezultat je druge regionalne radionice u okviru projekta "Poboljšanje procedura za utvrđivanje identiteta ilegalnih migranata u MARRI regionu".

više...
02.10.2015.

Tbilsi: Sprovođenjem razvojnih programa na lokalnom nivou do prevazilaženja regionalnih razlika

Tbilsi: Sprovođenjem razvojnih programa na lokalnom nivou do prevazilaženja regionalnih razlika

Državni sekretar za evropske integracije i nacionalni koordinator za Ipu ambasador Aleksandar Andrija Pejović učestvovao je 1. oktobra u Tbilsiju na Međunarodnoj konferenciji o prevazilaženju regionalnih razlika.

više...
02.10.2015.

Reagovanje Kancelarije glavnog pregovarača

U vezi s tekstom objavljenim u ND Vijesti, od 1. oktobra 2015, na strani 3, pod naslovom „Direktora hoće tajno da biraju“ radi pružanja potpunog i kvalitetnog uvida javnosti informišemo o sljedećem: Sve aktivnosti u vezi s pripremom za početak rada Agencije se odvijaju planiranom dinamikom i nema mjesta tvrdnjama da Vlada opstruira rad Agencije i Savjeta.

više...
01.10.2015.

Njujork: Potpredsjednik Lukšić učeštvovao na neformalnom ministarskom sastanku zemalja članica WB6 i imao sastanak sa predstavnicima Američko-jevrejske zajednice

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, završio je posjetu Njujorku gdje je, u delegaciji Crne Gore koju je predvodio predsjednik Filip Vujanović na marginama 70. zasijedanja Generalne skupštine UN-a, učestvovao na neformalnom ministarskom sastanku zemalja članica WB6 u organizaciji Generalnog sekretara Regionalnog savjeta za saradnju RCC Gorana Svilanovića. Sastanku je prisustvovao i evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han.

više...
30.09.2015.

Minhen: Bavarska podržava evropski put Crne Gore

Minhen: Bavarska podržava evropski put Crne Gore

Crna Gora ostvaruje dobar integracioni napredak i ima snažnu podršku Bavarske na putu prema članstvu u EU, saopšteno je tokom posjete državnog sekretara za evropske integracije i glavnog pregovarača ambasadora Aleksandra Andrije Pejovića Minhenu.

više...