Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
09.07.2016

NATO u Političkoj deklaraciji pozdravio Crnu Goru kao novu članicu

NATO u Političkoj deklaraciji pozdravio Crnu Goru kao novu članicu

NATO je danas, drugog dana Samita u Varšavi, usvojio Političku deklaraciju – krovni politički dokument Alijanse – u kojem je Crna Gora pozdravljena kao nova članica. Izraženo je očekivanje da će proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore biti okončan u najkraćem mogućem roku.01.08.2016.

Crna Gora uputila protesnu notu Hrvatskoj povodom podizanja spomenika Miru Barešiću

Crna Gora uputila protesnu notu Hrvatskoj povodom podizanja spomenika Miru Barešiću

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore uputilo je protesnu notu ambasadi Republike Hrvatske u Podgorici povodom podizanja spomenika Miru Barešiću u Dragama u Opštini Pakoštane, imajući u vidu da je Miro Barešić pravosnažno osuđen za ubistvo Vladimira Rolovića, jugoslovenskog ambasadora u Kraljevini Švedskoj 1971. godine...Evropske integracijeNATO

Misije

10 godina nezavisnosti 

MFA.GOV.ME mail
EU liflet
NATO liflet
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina

TAIEX

MVPEI

Aktuelnosti

25.08.2016.

Oglas za procjenitelje projektnih predloga u okviru Prvog poziva Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020

Obavještavamo sve zainteresovane kandidate da je 24. avgusta 2016. objavljen oglas za procjenitelje projektnih predloga u okviru Prvog poziva Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

više...
24.08.2016.

Saopštenje MVPEI povodom zemljotresa u Italiji

Ambasada Crne Gore u Rimu je, povodom zemljotresa koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju, u stalnom kontaktu sa italijanskim nadležnim organima. Prema dosadašnjim, raspoloživim informacijama, nema saznanja da je u zemljotresu stradao ili povrijeđen neko od crnogorskih državljana.

više...
15.08.2016.

Javni oglas za izbor eksperta za podizanje svijesti javnosti o IPA II Programu prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore,u saradnji s Direkcijom za evropske integracije Bosne i Hercegovine, poziva sve zainteresovane kandidate da se prijave na javni oglas za izbor eksperta za podizanje svijesti javnosti o IPA II Programu prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Vremensko trajanje angažmana je 10 radnih dana.

više...
15.08.2016.

Javni oglas za izbor trenera za jačanje kapaciteta potencijalnih korisnika u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore i Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine, kao Operativne strukture za implementaciju IPA II programa prekogranične saradnje, pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave na javni oglas za izbor trenera za jačanje kapaciteta (“Capacity Building Trainer”) za kratkoročni angažman u Zajedničkom tehničkom sekretarijatu IPA II Programa prekogranične saradnje BiH-Crna Gora 2014-2020, sa sjedištem u Sarajevu.

više...
09.08.2016.

Saopštenje Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija

Sinoć je u gradu Niteroju u blizini Rio de Žaneira od strane nepoznatih počinilaca napadnut službeni automobil, dodijeljen od strane organizatora Olimpijskih igara, u kome su se nalazili predstavnici delegacije Crne Gore i akreditovani diplomatski predstavnik Crne Gore u Brazilu.

više...